« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Откриват Бардфест Ловеч в петък

Бардфест Ловеч ще бъде официално открит в петък в камерната зала на читалище "Наука 1870", съобщи артдиректорът на феста Милен Тотев. В първия фестивален ден ще бъде представена книгата на поета с китара Димитър Христов – "Хармония". Геновева Цандева и Бойчо Иванов от дует "Келтик", които са сред любимците на бургаската публика, ще имат концерт в ловешкото читалище. Във фестивала ще участва и певицата Лили Друмева, която е известна и като автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група Lilly of the West. Геновева Цандева пък е автор на 4 стихосбирки и на музикалните албуми „Молитва за Ловеч”, „Речното момиче”. Бойчо Иванов, който е китарист на рок групата ”Сутерен 4А”, е автор на аранжиментите на 14-те песни, както и на музиката на някои от творбите в „Речното момиче”. „Ловеч отново е домакин на бардовете от цяла България. Спазена е традицията. Потвърдено е мотото на феста от неговото създаване – "Събрахме се за цял живот". По моя инициатива като президент на Ротари клуб-Ловеч, с помощта на Ротари-България, Община Ловеч, Министерство на културата, Съюза на българските писатели и хотел "Вароша" Ловеч, ловчанлии ще имат възможността отново да се наслаждават на творчеството и изпълненията на най-известните български бардове“, сподели пък бившият кмет на Ловеч Минчо Казанджиев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 308
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 386
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 283
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 367
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 319
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.