Новата седмица започва със силни ветрове и студ

Започналото в неделния ден застудяване ще продължи и през новата седмица. Ще духа силен, в Северна България и източните райони от страната - на пориви бурен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, на много места дори до слънчево време, почти без валежи. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните ще са между 9 и 14 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е над средното за месеца. За 17 области на страната е обявен оранжев код за силен вятър, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол. Синоптиците предупреждават, че в тези райони ще духа силен, на пориви бурен вятър от запад-северозапад със средна скорост 15-20 м/сек (55-72 км/ч) и пориви до 25-28 м/с (90-100 км/ч). Предупреждението е в сила и за крайбрежните райони на Добрич, Варна и Бургас. И там ще духа вятър запад-северозапад 15-20 м/сек, с пориви до 20-24 м/сек. Вълнението ще бъде 3-4, а в открито море дори до 5 бала. За останалите райони от страната е обявен жълт код. В тези райони също ще духа силен, на пориви бурен запад-северозападен вятър със средна скорост 12-17 м/сек (43-60 км/ч) и пориви до 20-22 м/сек (72-80 км/ч). В планините ще бъде доста ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, на места до предимно слънчево време. Почти без валежи. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса. По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен, временно до бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 12 и 14 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е около 17 градуса. През следващите три дни ще се задържи доста студено. В сряда и четвъртък сутрешните температури на места ще бъдат под нулата. Затопляне можем да очакваме от четвъртък. dariknews

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 141
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 132
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 144
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 268
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 240
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.