Силният летен сезон не успя да изведе "Слънчев бряг" на печалба

"Слънчев бряг" АД приключва 2016 г. на загуба от 992 хил. лв. въпреки силния летен туристически сезон, сочи отчетът на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. Забелязва се интересно противоречие между официалните данни на Министерството на туризма за рекорден летен сезон и данните в отчета на дружеството. Между септември и декември дружеството излиза на печалба, а летните месеци е на загуба. В края на третото тримесечие загубата на дружеството е в размер на 1,075 млн. лв., а към 31 декември тя намалява до 992 хил. лв. Това означава, че между септември и декември дружеството е спечелило 83 хил. лв. За сравнение, към края на юни загубата за полугодието е в размер на 567 хил. лв., а към края на септември достига 1,075 лв. Това означава, че дружеството в разгара на сезона е на загуба от 508 хил. лв. Изчисленията на Investor.bg показват, че година по-рано загубата през същия период е 493 хил. лв., което означава на приблизително същото ниво. Въпреки това след силното първо и последно тримесечие на 2016 г. крайният резултат е два пъти по-малка годишна загуба спрямо 2015 г. - 992 хил. лв. загуба спрямо 2,2 млн. лв. загуба година по-рано. Отчетите на компаниите от туристическата индустрия предизвикват интерес от страна на анализаторите след данните за рекорден интерес от страната на чуждестранни туристи към страната ни. През 2016 г. реализираните приходи от дейността на „Слънчев бряг“ АД са с общ размер 2,580 млн. лв. http://www.investor.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 66
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 37
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 75
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 69
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 67
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.