Полицай изтезава 8-год. си син, така ставал мъж

Полицай от районно управление в Пловдив изтезавал 8-годишния си син, за да го направи мъж, съобщиха от Фондация „Джендър алтернативи”. От там заявиха, че случай като този не е единичен: „Шамарите и други методи за физическо наказание продължават да съществува в родната ни реалност”, допълни по темата адвокат Милена Кадиева, цитирана от „Монитор“ Случаят, за който разказаха от Фондацията е от Пловдив. Родителите на 8-годишното дете са добре образовани военни с приличен доход и от 10 години живеели на семейни начала. Според бащата обаче, най-правилният начин на възпитание били физическите наказания, които прилагал системно. По данни на адвокат Кадиева, той смятал, че по този начин се става мъж: „Когато детето говорело твърде много, бащата го удрял през устата с обратната страна на ръката си, като му заявявал, че трябва да млъкне, да не ги притеснява повече и да не ги дразни”, разказа адвокат още Кадиева. Имало различни наказания според провинението. Случвало се дори да го наказва до стената, като го карал да „застане за един час прав в ъгъла с вдигнати нагоре ръце и един крак. На 20-тата минута момченцето отмалявало и падало, а наказанието му било прекратявано“. Понякога вдигането на крак било заменяно с падане на колене, разказват и социалните работници. Те получили сигнал и за случай, в който насилникът го удрял с точилка през пръстите. Възпитанието включвало и внушения, че „всички жени, а не само майка му, са неадекватни, нямат стойност, те са подчинени, че трябва да се съобразяват с мнението на бащите“. Шокиращият метод на възпитание дълго време останал в семейството, докато майката не издържала и напуснала мъжа си. В момента водят съдебно дело за попечителство, откъдето се разбрало и за изтезанията: „Делото в момента е висящо пред Районния съд в Пловдив. Дали съдът ще приеме аргументите за наказание, което е неадекватно и че то е домашно насилие, е въпрос, който тепърва ще се изяснява”, обясни адвокат Милена Кадиева. vesti.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 102
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 92
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 89
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 99
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 58
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.