« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Няма да има кабинет, идват предсрочни избори

Сегашният парламент не е в състояние да излъчи кабинет и отиваме на предсрочни избори, обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Днес се проведе поредният кръг преговори между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт и се очакваше да се стигне до разбирателство, след като вчера от партията на Бойко Борисов дори обявиха, че са готови да дадат министри, само премиерът да е от Реформаторите. Обявени бяха дори три възможни имена. "Има определени различия, по които не можем да стигнем до консенсус, и се съобразяваме с обществените нагласи за предсрочни избори", обясни обаче Цветанов на брифинг в парламента. В него участваха и Найден Зеленогорски от РБ и лидерите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Зеленогорски заяви, че след като "здраво са поработили" в последните дни, е станало очевидно, че не могат да постигнат ефективно целите си - съдебната реформа и приемане на антикорупционния закон, така, както беше внесен от неговата партия - ДБГ. Именно срещу този закон обаче твърдо стоят от ПФ. Все пак Зеленогорски изрази надежда, че в следващия парламент ще имат достатъчно допирни точки и с тях, и с ГЕРБ. Симеонов пък коментира: "Бяха положени максимални усилия, налице беше добронамереност, колегиалност, но, за съжаление, не можем да се похвалим с положителен резултат. Знаете какви бяха нашите приоритети - повишаване на пенсиите, мигрантският поток, борбата с престъпността, реформи в енергетиката. Уверени сме обаче, че те ще бъдат реализирани в следващото НС. Поне едно доказахме - че не сме страхливци, които са срещу нагласите на своя народ, а, за съжаление, нагласите вече са за предсрочни избори". След тези кратки изявления Цветан Цветанов обяви, че са се разбрали да не отговорят на въпроси и брифингът приключи, въпреки настояването на журналистите да получат отговори. Утре от РБ трябва да върнат на президента мандата за съставяне на кабинет. При това положение Росен Плевнелиев трябва да състави служебен кабинет. Той обаче няма срок за това и е възможно той да избере да не го прави или да протака и така направо новоизбраният държавен глава Румен Радев да състави свой, след като встъпи в длъжност на 20 януари. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 113
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 126
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 112
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 135
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 118
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.