Методи Андреев бута паметниците на Ботев, изповядвал "комунизъм"...

Паметниците на Христо Ботев в цяла България ще трябва да се премахнат, ако и на второ четене се приеме законопроекта на няколко психично-болни депутати за премахване на символите на комунизма. Става дума за поправки в и сега съществуващия "Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен". Той обаче е чисто морален закон, без сериозни последствия. Има спорове дали комунизмът е реално престъпен, или престъпници са тези, които го обявяват за престъпен. Но така или иначе въпросната идиотщина, макар и наречена "закон", няма никакви реално действащи разпоредби. Сега обаче Методи Андреев и още 3 депутати с очевидни мисловни отклонения, предложиха и прокараха на 1 четене нови поправи. С тях се въвеждат глоби от 200 до 2000 лв. за проповядване на комунизъм. Т.е. гледайте да не носите фланелки на "Че Гевара" или с петолъчки на тях. Най-сериозните промени са обаче по отношение на "символите на комунизма", за които се предвижда тотално и пълно премахване. Само че един от най-големите символи на комунизма се оказва поетът-революционер Христо Ботев. Той е известен и с произведението си "Символ-верую на българската комуна". Текстът му е следния: "Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро. И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство. И в светия животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция. И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти. Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото. Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят." Предпоследният ред на тази творба е поставен на много паметници на великия поет. Ето този текст го има из цяла България: "Изповядвам единний светъл комунизъм..." Сега по смисъла на закона на Методи, тези паметници трябва да се премахнат. http://gudelnews.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 136
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 128
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 140
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 267
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 240
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.